„Труд“: След Дунав мост 2 испанците искат и боклука на София

„Гражданска отговорност“ щяла да поскъпне с около 50% до края на годината, информира „Дневник“

02.02.2007

„След Дунав мост 2 искаме и боклука на София“, заявява пред „Труд“ Игнасио Руис Лареа от Еф Си Си.

Той казва, че фирмата им е строила заводи за преработка на битови отпадъци и дейността й е в целия цикъл по събирането и преработка на отпадъци.

За изграждането на Дунав мост 2 Лареа отбелязва, че това е работа в екип и допълва, че целта н компанията оттук нататък ще бъде да участва и в търговете на други големи проекти в България.

Изданията информират, че Анелия Крушкова става председател на Държавната агенция по туризма. „Ще слушам бизнеса“, обещава тя пред „24 часа“.

Пред „Труд“ Георги Гергов, шеф на Националния борд по туризъм посочва, че Крушкова е позната в икономическите среди, била е зам.-министър, има опит и рутина.

„Нужна е стратегия за развитие в бранша“, смята Гергов. Според него е добре агенцията да бъде повишена в ранг министерство.

Близо 400 находища на подземни богатства евентуално ще попаднат в обхвата на екологичната мрежа „Натура 2000“. Поставянето им под специална защита притеснява инвеститорите, вложили немалко редства в проучване и експлоатация, пише „Пари“.

„С 20% по-евтино парно през януари“, четем в „Труд“. Очаквало се сметките за януари да бъдат с около 20 процента по-ниски от декемврийските заради топлото време.

Вестникът информира, че тази пролет ще влезе в сила нова методика за по-справедливо изчисляване на сметките за парно.

Със заглавие „Вратата на ада“ „Монитор“ публикува аналитичен материал за аферата с „Топлофикация“, според който за България резултатите от разследването на тази афера са по-важни от всички убийства на политици и мутри досега.

„Фонд „Земеделие“ е предал за принудително събиране 100 млн. лева дългове на фермери, пише „Сега“, като цитира Агенцията за държавни вземания.

Ниската събираемост обаче била една от причините от началото на тази година агенцията да започне да събира дълговете на фермерите не чрез държавни, а чрез частни съдебни изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *