Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Пред Общото събрание на ООН президентът призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност.Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите.Американският президент Доналд Тръмп отправи поредната си критика срещу глобализацията в речта си пред Общото събрание на ООН.

Резултат с изображение за ТРЪМП В ООН

В изказването си той призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност, информира investor.bg.

„Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите“, каза президентът, цитиран от Bloomberg.

Президентът не подмина и темата за Иран, като посочи, че нито една страна не трябва да поощрява „жаждата за кръв“ на ислямската република и предупреди, че Техеран трябва да спре да заплашва други държави.

По думите на държавния глава властите в страната разпалват войните в Сирия и Йемен, като в същото време прахосват парите на страната за своя „фанатичен поход за ядрени оръжия“.Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите.

„Не трябва да позволяваме никога това да стане“, заяви той.

В годишната си реч Тръмп включи още обичайните си хвалебствия за американската мощ, засягайки още предупреждения за безконтролна миграция и липса на регулации на социалните мрежи.

От своя страна иранският президент Хасан Рохани заяви, че е отворен към идеята да обсъжда малки промени и допълнения към споразумението за иранската ядрена програма, ако САЩ вдигнат санкциите, наложени на Ислямската република, предаде БТА. Рохани заяви това пред репортери в Ню Йорк, където утре ще произнесе своята реч пред делегатите на Общото събрание.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да вдига санкциите, наложени на Иран.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *