Турска компания ще строи над 10 000 жилища за публични служители в Камерун

Турската компания Öztürkler Holding постигна споразумение с камерунското правителство за изграждането на над 10 000 жилища за публични служители, в проект на стойност 1.2 милиарда долара, обяви компанията.

Öztürkler Holding, която има опит с редица енергийни и инфраструктурни проекти на африканския континент, ще изгради 600 луксозни къщи за депутати от камерунския парламент и 10 000 жилища за правителствени служители в столицата Яунде.

Бюджетът за проекта, преговорите по който продължиха над година, е 1.183 милиарда долара.

Проектът ще включва и училища, болници, търговска зона, сгради за охраната и спортни комплекси и включва осем различни района, като трябва да бъде завършен до 60 месеца.

Къщите, планирани за депутатите ще са с площ от 550 кв.м, докато тези за правителствените служители ще са от по 115 кв.м.

„Получихме всички документи за земята и локациите на жилищния проект в Яунде, столицата на западноафриканската перла Камерун”, казва председателят на борда на Öztürkler Holding Юсук Йозтюрк.

„Тези проекти, които правим в Африка, са „знамето” ни на международните пазари, с тях допринасяме за икономиките и строителния сектор”, казва той.

Той допълва, че всички материали и оборудване за строителството ще бъдат внесени от Турция и няма да има „производство в африкански страни”.

„Това означава, че ще позволим на турските производители да стъпят на африканския пазар”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *