Турция прави нов автомобил на основата на Saab

Турските власти са откупили интелектуалните права върху модела Saab 9-3, но не е и правото върху самата мрака. На тази основна страната ще произвежда нов национален автомобил, съобщава carscoops.com

Както обяснява министърът на науката и промишлеността Фикри Ишик, 85% от детайлите на новата кола ще се произвеждат в Турция. Дизайнът на автомобила, който ще бъде под турска марка, ще наподобява Cadillac BLS.

Припомняме, през август т.г. компанията National Electric Vehicle Sweden (NEVS), която владее бранда Saab, сключи партньорско споразумение с китайската Dongfeng. Благодарение на това сътрудничество Dongfeng ще помогне на NEVS да се разработят и произвеждат хибридни и електрически автомобили. От своя страна, с помощта на шведската компания, китайците планират да навлязът в пазарите на Северна Америка и Европа.

По-рано National Electric Vehicle Sweden се спаси от банкрут, намирайки нови инвеститори – китайските компании Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT) и Beijing State Research Information Technology (SRIT).

Новите партньори ще построят завод на СААБ в Китай, ориентиран върху производството на електрически автомобили. Всички технически параметри се пазят в тайна, но е известно, че колата се разработва на основата на технологиите на National Electric Vehicle Sweden.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *