Тухличките „Лего“ по доходоносни от златото

Инвестирането в някои стари игри „Лего“ може да донесе повече печалби, отколкото инвестициите в злато на стоковата борса, пише в .“Дейли мирър“, цитиран от БТА.

Стойността на световноизвестните детски конструктори е растяла с 12 процента с всяка изминала година от началото на този век. За сравнение, цената на златото е нараснала само с 9,6 процента през последните 15 години.

Играта „Хилядолетният сокол“ на датския производител, пусната през 2007 година, съдържаше над 5000 тухлички и струваше тогава 342 британски лири. Днес комплекти втора ръка от този конструктор, вдъхновен от „Междузвездни войни“, струват осем пъти повече. В Еbay за играта без проблем могат да се получат над 2700 британски лири.

Друг комплект на „Лего“ получи скок в цената от 223 процента. Cafe Corner, пуснат през 2007 година с цена 89 британски лири, днес може да бъде закупен само срещу 2096 паунда. Играта „Тадж Махал“ /2008 г./ с 6000 хиляди тухлички от 199 британски лири скочи на 1848.

Цените на комплектите „Лего“ тепърва ще растат, особено когато спре производството на някоя серия от играта. А тези от собствениците, които притежават от по-старите версии, могат да се окажат с истински съкровища в скрина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *