Търговци и нискоквалифициран персонал – най-търсените кадри през август

Най-трудни за попълване от страна на работодателите позиции у нас през август са били търговските позиции и тези за нискоквалифициран персонал. Това посочиха от компанията за подбор на персонал Хрисела – Перфект Консулт ЕООД.
„Сега по-скоро се приключват някои конкурси от предишен месец. Основно запитванията, които имаше този месец, са за инженерен персонал, но тези конкурси сигурно ще стартират през септември“, коментираха от Synectica Company.
От Synectica посочиха още, че август по принцип е месец, през който няма голямо търсене на кадри. От Хрисела подкрепиха това твърдение с обосновката, че този месец е предимно период на отпуски и винаги активността на пазара на труда е сравнително ниска в сравнение с останалите месеци от годината както от страна на работодатели, така и от страна на търсещи работа лица.
„Допълнително кризата намали драстично търсенето и наемането на нов персонал. Не смятаме, че ситуацията на пазара на труда има някакво развитие в посока по-добри възможности за търсещите работа и сигурност“, казаха още от Хрисела.
От компаниите за подбор на персонал очакват по-голямо раздвижване на пазара на труда у нас през септември, когато активно търсещите работа ще станат повече.
През юли най-дефицитни са били ИТ специалистите, търговците и счетоводителите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *