Търновец плати 446 лв. данък с жълти стотинки

Великотърновец стъписал служителите на Общинската данъчна служба, след като в първия работен ден от 2016 г. решил да плати данъка на колата си с жълти стотинки.Мъжът се появил в данъчното с три найлонови торби, пълни с монети от по 1,2 и 5 стотинки, съобщиха Дарик радио и „Труд“. Той заявил, че с килограмите стотинки плаща годишния си налог от 446 лева за автомобила си.

Трима данъчни служители били мобилизиранидва дни да броят парите. Търновецът споделил, че действията му са в знак на протест срещу неразринати от снега квартални улици и размера на данъците за коли в старата столица.

„Бяхме изненадани, но сме длъжни да приемем монетите, защото са законово платежно средство. Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са.Това обаче е подигравка с ведомствотои хората, които работят в него. Размерът на данъците не ги определяме ние“, коментира началникът на Общинската данъчна служба Вежен Пенев.Данъкоплатецът споделил пред служителите, че кара 14-годишно BMW.

През 2013 г. великотърновецът Мартин Карагеоргиев плати част от сметката сиза ток с 20 кг жълти стотинки в знак на протест. Той успял да събере от роднини и приятели монети от 1, 2 и 5 стотинки на обща стойност 106 лева, а останалата сума платил в банкноти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *