Търсенето на офисплощи ще се засили след година

Търсенето на нови офисни площи ще се активизира през втората половина на следващата година. Икономическата ситуация принуди компаниите да преосмислят нуждите си и да оптимизират своите офис помещения и разходи. Това заявява Таня Косева-Бошова, главен изпълнителен директор на European Trade Center (Европейски търговски център) в интервю за Colliers Magazine.

„Много от фирмите разбраха, че работят в остарели офиси, чието пространство не е добре планирано и често е с високо енергийно потребление. Осъзнаха, че плащат повече, отколкото получават. Това постепенно ще доведе до по-активно търсене на нови офис площи през втората половина на годината“, допълва Бошова.
Според нея появата на първите знаци на съвземане от кризата в САЩ и Европа допълнително ще усили този процес, тъй като голяма част от наемателите са мултинационални компании и решенията се взимат от техните централи.
*European Trade Center е офисен център, който се изгражда на бул. „Цариградско шосе“ в общ комплекс с „Карфур Цариградско мол“. Първите две сгради на офисния център ще бъдат готови през декември тази година, а останалите сгради ще бъдат готови през първата четвърт на 2010 г. Общият размер на инвестицията в центъра е 70 милиона евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *