Търсенето на потребителски кредити нараства

През първия месец на 2015 г. търсенето на потребителски кредити нараства, като Пощенска банка отчита ръст от около 10% на исканията за заеми в този сегмент.

Продължава тенденцията за умерено намаляване на лихвите, което се дължи на понижената цена на ресурса, вследствие на понижените лихви по депозитите и конкуренцията. Въпреки това, очакванията на експертите на банката са спадът на лихвите по този тип кредити постепенно да стихне и да бъде преустановен.

През януари и първата половина на февруари се потвърди прогнозата на Пощенска банка, че пазарът на потребителски кредити ще се характеризира с високи нива на рефинансирания и обединяване на вече съществуващи задължения с цел оптимизиране цената на кредита.

„Отчетохме 10% ръст на исканията за потребителски кредити през януари и регистрираме засилено търсене на „Потребителски кредит за обединение на задълженията“. За това до края на месец април избрахме да предложим на клиентите промоционален лихвен процент от 7.77%“. коментира Виктор Стоянов, началник отдел „Потребителски кредити и авто-бизнес“.

През 2014 г. Пощенска банка отбеляза годишен ръст от 30% в обема на отпуснати кредити за обединение на задълженията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *