Търсене на специалисти човешки ресурси и счетоводители през март

Най-търсените служители в България през март отново са ИТ-специалистите и търговците, показва проучване на Investor.bg сред компаниите за подбор на персонал.
Търсенето на кадри в тези сфери се е запазило на нивата от февруари. За търсенето при ИТ-специалистите (предимно програмисти) от Manpower Bulgaria коментираха, че е нормално, защото този сектор няма как да спре да се развива предвид иновативната си същност. Интересна тенденция при търговците е търсенето на такива с инженерен профил (образование и опит).
Новото за месеца обаче е засиленото търсене на специалисти човешки ресурси, както и търсенето на строго специфични специалисти в различни сектори, главно в производствения и технологичния процес на работа.
Продължава да расте и интересът към счетоводителите и най-вече към тези със западен език на много добро ниво. „Те са много търсени заради дефицита на подобни кадри, засилената дейност на по-големите аутсорсинг центрове предлагащи подобни услуги, както и нуждата на по-малките фирми, които не са силно засегнати от кризата“, коментираха от Monday.
Едни отнай-търсените кадри за март са специалистите „Обслужване на клиенти“ с минимум един западен език плюс английски на работно ниво. Сред непопълнените от работодателите позиции остават и такива във финансовата и административната сфера (секретар, офис мениджър/асистент с добро владеене поне на английски език), както и неквалифициран персонал.
Обученията за повишаване на квалификациите на настоящите служители в компаниитеса предпочитан метод пред наемане на нови служители,заключиха от Хрисела – Перфект Консулт.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *