Търсят „зелени“ предприемачи в Европа за ТВ шоу

От края на миналата седмица започна кампания за набиране на европейски кандидати за участие в телевизионна поредица, която ще бъде излъчена по CNBC по-късно тази година, съобщава медията.
Бизнес състезанието е наречено „Добрият предприемач“ и цели да намери предприемача с най-добрата концепция за екобизнес, който да е продължително, отговорно и иновативно начинание.
Стартиращите предприемачи от Стария континент със „зелена“ идея или вече готов бизнес план за продукт или услуга могат да подават кандидатурите си за участие онлайн на адрес www.goodentrepreneur.com.
Победителят ще получи награден пакет на стойност над 250 хил. евро, който включва финансова подкрепа за проекта, реклама по финансовата телевизия и бизнес подкрепа от Allianz.
Изборът на кандидатите ще приключи на 31 юли, като през август ще бъдат избрани трима финалисти. Победителят ще бъде обявен през ноември.
Съвети към участниците ще дават известни имена от света на бизнеса като Марта Лейн Фокс, съоснователка на Lastminute.com, Стелиос Хаджийоану, председател на Съвета на директорите на easyGroup, и др.
Журито в конкурса включва бизнес лидери от Allianz, General Motors, LinkedIn и Microsoft International.
Телевизионните серии на шоуто ще проследяват прогреса на финалистите при реализацията на проекта им, съветите и наблюдението от страната на известните бизнесмени. Предвидено е продукцията да бъде излъчена в Европа, Близкия Изток, Африка и Азия през есента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *