Увеличиха се цените на самолетните билети

Повече от двойно скачат цените на самолетните билети в последните дни от годината. Голяма част от българите избраха да отпразнуват новогодишните празници извън страната, но много от живеещите в чужбина предпочитат да се приберат при своите семейства.

Това е причината за увеличеното търсене и скока в цените на самолетните билети.

Ако през годината двупосочен самолетен билет за една от най-купуваните линии Лондон-София струва около 250 лв., то към днешна дата цените започват от 800 лв. нагоре. Специалисти по продажба на самолетни билети казват, че евтините билети са закупени още през октомври.

Свободни места за празниците вече няма. Ако се открие някоя късметлийска седалка, то тя ще бъде в бизнес класа и на много висока цена. За много от полетите от цял свят дори няма места, допълват специалистите, информира pik.bg.

В периода на декемврийските почивки масово по летищата има пътници в листа на чакащи. Те търпеливо се надяват късметът да бъде на тяхна страна и да успеят да се приберат при близките си. Ако не искате да бъдете един от тях, планирайте навреме своето пътуване, за да си осигурите спокойни празници.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *