Уволниха поредния зам.-министър, този път на културата

София /КРОСС/ Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев е освободен от длъжност, съобщи правителствената пресслужба. След среща тази сутрин на премиерът Бойко Борисов с министъра на културата Вежди Рашидов и с представители на кинодейците е станало ясно, че Димитър Дерелиев не може да работи с киноиндустрията и с кинодейците и създава напрежение. Това е мотивът на премиера Бойко Борисов да го отстрани от заеманата длъжност.

От правителствената информационна служба първоначално заявиха за Информационна агенция КРОСС че не могат да потвърдят новината, но по-късно съобщиха, че със своя заповед министър-председателят Бойко Борисов е освободил днес от длъжност заместник-министъра на културата Димитър Дерелиев.
Г-н Дерелиев напуска поста си поради системна липса на диалог и комуникация с организациите в киноиндустрията, съобщи още преслужбата на Министерски съвет.

Борисовотрича като истински Матросовтова отстраняване да има нещо общо със скандала с филма на Мишел Бонев в Италия. Това, което кинодейците са поискали от премиера Борисов на срещата освен отстраняването на Дерелиев, е повече средства за кино догодина, но от изявленията на Борисов стана ясно, че всички искат пари в държавата, но те няма откъде да се намерят. Втора среща ще има във вторник, пак между премиера и представителите на киноиндустрията в България. И още нещо: премиерът няма да назначава на мястото на уволнение Дерелиев друг зам.-министър. Функциите ще бъдат поети от екипа, който в момента е в културното министерство – министър и двама заместници остават.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *