Удареният мега джакпот от тотото остава за държавата

Изтече 45-дневният срок, в който спечелилият мега джакпота 6 575 225 лв от тотото можеше да си ги потърси. Досега обаче парите не са потърсени. По този повод днес се проведе и извънредно заседание на управителния съвет на Българския спортен тотализатор.
По думите на председателя на управителния съвет Иво Тонев е взето единодушното решение 50% от парите да отидат в полза на Министерство на спорта и 50% да останат в Българския спортен тотализатор.
Тотализаторът обаче ще предложи на министерски съвет да разреши тези пари да бъдат върнати в играта на три пъти по около милион.
Иво Тонев обясни, че печелившият фиш – който бе показан на медиите, е пуснат в Ловеч и към момента няма информация за собственика.
Тонев обясни, че непотърсените печалби не са прецедент в световната история. Съвсем наскоро във Великобритания късметлия не си потърсил над 3-те милиона паунда, спечелени от тото.
Тонев обясни още, че непотърсените средства обикновено се дават за благотворителност.
Попитан защо и тотализаторът няма да даде парите за благотворителни каузи той отговори: „Основна кауза за българския спортен тотализатор е спортът.“
Тонев е категоричен, че в случая не става въпрос за някакви машинации и припомни, че през 2005 година спечелени около 500 хил. лв. също са останали непотърсени.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *