Удължават ремонта на участък от Подбалканската линия до 16 юли

Прекъсването на влаковото движение в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Долно Камарци и Пирдоп, което влезе в сила за периода от 27 март до 23 юни, ще продължи в два съседни участъка между гарите Долно Камарци и Златица, съобщиха от БДЖ.
До 16 юли ще продължи ремонта по жп линията в участъка между Долно Камарци и Мирково, а в участъка между Мирково и Златица ремонтните дейности ще се извършват до 2 юли. Влаковото движение в тези два съседни участъка няма да бъде възможно през периода на ремонтите. За пътниците от всички гари в участъците Долно Камарци – Мирково и Мирково -Златица ще бъдат осигурени автобуси.
Поради удължения период на ремонта, ускорените бързи влакове „Чайка“ (София – Бургас – София), два бързи влака също между София и Бургас, както и два нощни бързи влака между София и Варна ще продължават да пътуват по обиколен маршрут.
В участъка между София и Карлово тези влакове се движат през Пазарджик и Пловдив, вместо през Копривщица. След Карлово посочените влакове продължават да се движат по обичайното си трасе, но с променено разписание, поради по-дългия обиколен маршрут на пътуване.
През удължения период на ремонта пътническите влакове, които заминават от София по Подбалканската железопътна линия ще продължават да се движат само до Долно Камарци, а влаковете от Карлово в посока към София ще пътуват само до Златица и съответно до Мирково. Ще се въведат и допълнителни промени в разписанията на някои от тези пътнически влака. Информация за разписанието на автобусите е поставена във всички гари между Долно Камарци и Златица.
За да осигури транспортно обслужване на своите клиенти „Български държавни железници“ ще запази движението на допълнително назначените пътнически влакове от Долно Камарци за София. Националният железопътен превозвач ще пусне и допълнителни пътнически влакове от Златица и Мирково за Карлово.
Във връзка с промените в движението на споменатите по-горе влакове се запазват измененията и в разписанията на още 14 пътнически влака, които се движат по други железопътни линии в различни направления на страната, за да могат клиентите на железопътния превозвач да имат удобни влакови връзки при пътувания в други региони.
„Български държавни железници“ запазва движението и на двата допълнителни пътнически влака между Тулово и Плачковци, за да осигурят на своите клиенти връзка с железопътните направления към Северна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *