Уелнесът в България си има вече своя библия

„Уелнесът е всичко, което се отразява добре на моето тяло и дух” – това е само една от много интерпретации на понятието, ноцялото многообразие на свободни дефиниции накратко може да се изрази така: укрепване на човешкото здраве. Това е било и отправната точка на създателите на турстическия продукт „Начин на живот: уелнес за всеки”, още повече, че уелнесът е една изключително интересна сфера на инвестиции, може би и най-атрактивната от сферата на туризма.
Изданието „Уелнес за всеки” на бизнес мрежата „Орфей клуб уелнес” съдържа етапите и компонентите на този туристически продукт, описани в повече от 260 страници, разгледани през опита и чрез популяризирането на съществуващите световни стандарти, добри практики и етически норми на туристическата индустрия през 21 век. Учени като Нефьодов смятат, че здравето и уелнесът ще бъдат определящите фактори на следващия половинвековен конюктурен цикъл в развитието на човека.
Разработеният туристически продукт „Уелнес за всеки” съдържа опита и знанията на близо двадесет специалисти от съответните области, които са разработили различни програми: от детоксикацията и намаляване на теглото до балнеолечението, от ароматотерапията до „Танцувай с мен”, от фотосафарито до арттерапията и тиймбилдинга. До голяма степен разработката на бизнес идеята и базовия продукт се определя и в съзвучие с родопския феномен на дълголетието, както и от духовните послания в легендите за Орфей.
За популяризирането на продукта, „Орфей клуб уелнес” АД ще разчита и на своите бизнес контакти в много национални и муждународни организации като Националния хотелиерски мениджмънт клуб, Българската туристическа камара, Американската хотелиерска асоциация, Национална асоциация по СПА и уелнес, и други.

Стефан ПРОНЧЕВ
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *