Ултрас на ”Левски” и брат му взривили офиса на РЗС

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че братята са арестувани след показания на очевидци на взрива и по изготвени фотороботи. Цветанов допълни, че е установен и тротиловият еквивалент на бомбата – 150 грама.
Веселин и Павел са задържани в дома им в столичния кв. Филиповци. И двамата са криминално проявени за хулиганство, а по-големият, който работи в „Титан“, е осъждан за кражба. Криминалистите са открили по дрехите и дланите на Веселин следи от тротил. Двамата са задържани за 72 ч.
Според неофициална информация обаче братята били само изпълнители на поръчката срещу заплащане. Все още не е ясно кой е поръчителят на бомбата. Тепърва ще се установява и дали Ермалаеви имат участие и в другия взрив пред офиса на ДСБ в столичния кв. Илинден същата нощ.
По данни на антимафиотите фен клубът “София-запад” е бастион на лидери от бившата ВИС-2, сред които Христофорос Аманатидис-Таки и Христо Вартерян-Исуса. Бандата на двамата бе разбита от МВР през 2009 г., но и Исуса и Таки не бяха задържани.
“Само единият от братята – Веселин, е от нашите момчета, но няма нищо общо с нещата, с които го свързват”, коментира шефът на фен клуба на “Левски” “София-запад” Тони Калчев. Веднага след като разбрал за ареста, той пратил адвокат на Веселин.
“Той е свястно момче. Бил е при баба си във Филиповци и са го арестували. Става дума за човек с шофьорска книжка отскоро, който не може да кара с повече от 30 км в час. Не знам защо са го забъркали, били намерили следи по някакви дрехи. За брата на Веселин – Павел, нищо не мога да кажа. Той не е от „София-запад“. Но знам, че се прави на тарикат“, добави Калчев.
 Тази сутрин пък по повод двата взрива депутати от РЗС внесоха в деловодството на Народното събрание проект за декларация относно опитите за дестабилизация на страната чрез терористични актове, съобщи БГНЕС.
„РЗС счита, че като най-висш орган на държавната власт парламентът следва да осъди тероризма, насилието, опитите за създаване на хаос и безредици в навечерието на президентските и местните избори. Разчитаме министър-председателят да удържи на думата си и парламентарната група на ГЕРБ да подкрепи декларацията при гласуването й в пленарна зала, заявяват от партията на Яне Янев.
В декларацията се настоява изпълнителната и съдебната власт да предоставят всички законови гаранции за обществената и личната сигурност на българските граждани. Депутатите на Яне Янев призовават всички власти да положат максимални усилия за недопускане на дестабилизация по време на предизборната кампания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *