Уникална среща на бизнеса с международни финансови институции

Днес, 18.11.2013г., в резиденция Бояна се провежда конференция по инициатива и под патронажа на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева на тема: „Ролята на международните финансови институции и достъпът на българския бизнес до финансовите инструменти, които те предлагат“.

За участие са поканени представители на български компании и на неправителствени сдружения и организации на бизнеса. Целта на форума е да бъдат информирани представителите на българския бизнес за възможностите за финансиране, които им предлагат международните финансови институции. Програмата предвижда своите финансови инструменти да представят ЕБВР, ЕИБ, Международната финансова корпорация от групата на Световната банка, Черноморската банка за търговия и развитие, Банката за развитие на съвета на Европа и Българската банка за развитие.

Конференцията беше открита от заместник министър-председателят по икономическото развитие г-жа Даниела Бобева. Тя приветства участниците и сподели, че конференцията е уникална с това, че за първи път се събират българския бизнес и представители на шест международни финансови институции с българско участие.

В своето приветствие Министърът на финансите г-н Петър Чобанов спомена, че международните финансови институции са катализатор на обема и качеството на инвестициите в България. Освен чрез традиционните методи на финансиране чрез кредити и други подобни продукти се предвижда финансиране и чрез преки дялови участия в български предпрятия от страна на финансовите институции.

В дискусионен формат представителите на българските компании не само се запознават с моделите и инструментите на финансиране, които предлагат международните финансови институции, но и задават въпросите си по тези схеми, както и представят проблеми, с които се сблъскват при контактите си с финансиращите институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *