„УниКредит Булбанк“ с нов банков филиал на бъдещето

„УниКредит Булбанк“ открива нов филиал, изграден според иновативния модел за обслужване „Банков филиал на бъдещето“. Филиалът се намира в центъра на София, на бул. „Дондуков“, в сграда, която е със статут на паметник на културата.

„УниКредит Булбанк следва последователна политика за развитие и внедряване на иновации в полза на клиента. Технологиите променят нашия бизнес и стремежът ни е не просто да следваме тяхното развитие, а да го предвиждаме и изпреварваме. През 2014 г. банката отбелязва своята 50-годишнина и с увереност в бъдещето продължава да работи в тази посока“, каза при откриването на филиала главният изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян.

Андреа Казини, главен оперативен директор на банката, подчерта значимостта на изграждането на банков филиал на бъдещето именно в България. „България беше избрана на групово ниво за пилотния проект, който беше използван като базов за изграждане на целия модел на банкиране на дребно на УниКредит за ЦИЕ“, обясни Казини.

„Последните анализи на „УниКредит“ показват, че ролята на банковия филиал се променя и той вече се превръща в място основно за консултации и операции с висока добавена стойност“, коментира Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк. Тя представи и данни, измерени след откриването на първия филиал на бъдещето.

„След откриването на първия Филиал на бъдещето преди около година посещенията в него са нараснали с около 60%. Освен увеличаване на потока от клиенти, иновативният филиал се радва и на 93% по-доволни от обслужването клиенти“, каза Минчева.

УниКредит даде началото на проекта „Банков филиал на бъдещето“, за да отговори на потребностите на своите клиенти, които търсят нови технологични решения и удобство, но едновременно с това определят като незаменим контакта с банковите консултанти в клона.

Откриването на новия Филиал на бъдещото е част от големия брой инициативи, с които „УниКредит Булбанк“ отбелязва 50 години от създаването на банката, чийто наследник е. По този повод всички клиенти ще могат да се насладят не само на новите тенденции в банкирането, а и да разгледат изложба с ценни монети и артефакти от историята на „УниКредит Булбанк“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *