УниКредит създава европейски лизингов холдинг

УниКредит Груп обединява своите дъщерни компании в Германия, Италия и Австрия, заедно с дружествата в Централна и Източна Европа, в общ лизингов холдинг „УниКредит Глобал Лизинг” (UniCredit Global Leasing S.p.A.) Новата компания става част от направлението за корпоративно банкиране на УниКредит Груп. „Силното ни международно присъствие и широката мрежа от офиси ни позволява да предложим на нашите клиенти еднакво високо качество и прозрачни процеси и управление за всички продукти и услуги във всички страни, където сме представени. Това ни отличава от нашите конкуренти на пазара”, коментира Виторио Олиенго, който ръководи направлението за корпоративно банкиране на УниКредит.

УниКредит Лизинг е водещата лизингова компания в Европа по обем на нов бизнес, който има обща стойност от 13,2 млрд. евро. Това е резултат от стратегическия фокус на компанията към регионите с най-висок растеж. Дружеството има около 2500 служители в 16 страни. Централата на компанията е в Милано. В допълнение към лизинговите дружества в Централна и Източна Европа, новият холдинг обхваща и HVB Leasing в Германия, Locat Leasing в Италия и BA-CA Leasing в Австрия.

В България УниКредит Глобал Лизинг е представена от УниКредит Лизинг. Общият портфейл от продукти на УниКредит Лизинг включва лизинг на нови и употребявани автомобили и камиони, индустриално, търговско и бизнес оборудване и недвижими имоти, както и застраховане и финансови консултации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *