Уол стрийт е залят от оптимистични настроения

Голяма част от американските акции изтриха загубите си от началото на търговията,като към момента основните борсови индекси са на положителна територия.
Dow Jones Industrial Average се покачва с 0,9% до 7912,06 пункта, S&P 500 расте с 1,3% до 842,78 пункта, а Nasdaq Composite напредва с 1,5% до 1632,48 пункта.
Редица противоречиви данни имаха възможност да оказват влияние върху настроението на инвеститорите, включително и по-силните от очакванията резултати за тримесечието на Western Union. Акциите на компанията към момента се повишават с 12,6% до 16,07 долара за брой.
Групата обяви ръст от 8% на печалбата си на годишна база до 223,9 млн. долара, или 32 цента на акция. Средните очаквания на запитаните от Ройтерс анализатори бяха за печалба на акция от 27 цента на брой, или без промяна спрямо миналата година.

Приходите на групата се понижават до 1,2 млрд. долара спрямо 1,27 млрд. долара преди година, но и това постижение се оказа над средните прогнози за 1,18 млрд. долара.
Сред информациите, които понижаваха пазара в началото на сесията, бяха резултатите на фармацевтичния гигант Merck, производителя на строителна и минна техника Caterpillar и негативни банкови отчети.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *