Уорън Бъфет дари 2,9 милиарда долара за благотворителни каузи

Изпълнителният директор на инвестиционния фонд „Бъркшър Хатауей“ (Berkshire Hathaway) и един от най-богатите хора в света – Уорън Бъфет е дарил от 2,9 милиарда долара за благотворителни каузи от началото на 2020 г., съобщи в сряда бизнес телевизията CNBC.

Бъфет е разпредели средства под формата на акции от клас B на фонда Berkshire Hathaway на пет фондации, на които той дарява ежегодно, след като по-рано милиардерът обеща да раздаде поне 99% от богатството си, преди да умре, информира bnr.bg.

Бъдете успешни като Уорън Бъфет! Ето неговите 10 правила за ...
 Петте фондации, на които Бъфет дари средства са Фондация на Бил и Мелинда Гейтс, Фондация Сюзън Томпсън Бъфет, Фондация Хауърд Дж. Бъфет, Фондация Шервуд и Фондация NoVo. Последните четири фондации са създадени от членовете на семейството на Бъфет, като последните три в списъка се управляват от всяко едно от трите му деца.
Уорън Бъфет продължава да залага на големите банки | FXTrading

По този начин общите дарения на Уорън Бъфет от 2006 г. надхвърлят 37 милиарда долара.

Уорън Бъфет и Бил Гейтс (съосновател на компанията „Майкрософт“) започнаха през 2010 г. инициатива сред най-богатите хора и фамилии в света за набиране на милиарди долари, обещавайки да предоставят по-голямата част от техните богатства за благотворителност.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *