Уорън Бъфет печели малко по-малко

Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет бе принуден точно преди годишното общо събрание на акционерите на Berkshire Hathaway да отчете лек спад в печалбата.

През първото тримесечие на годината ръководеното от него инвестиционно дружество е отчело чиста печалба от 4,700 милиарда щатски долара (3,4 милиарда евро) – 4 процента по-малко в сравнение със същия период на миналата година . Приходите обаче се увеличават от 43,9 до 45,5 милиарда долара, предава Ройтерс.

По-специално, важното застрахователно подразделение е донесло по-ниска печалба за компанията, съобщи късно в петък Berkshire Hathaway. В него се включват автомобилният застраховател Geico и презастрахователят Gen Re. За сметка на това при спекулационните сделки на финансовите пазари компанията отчита по-добри резултати. Към конгломерата се включват десетки дъщерни дружества – от железопътна компания за товарни превози до верига за бързо хранене и вестници.

През този уикенд Бъфет, известен и като „Оракулът от Омаха“, ще присъства на годишното общо събрание на акционерите на Berkshire Hathaway. Годишната среща е станала известна като „Уудсток на капитализма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *