Успешният аукцион на 30 000 биткойна даде тласък на виртуалната валута

Властите в САЩ обявиха, че единствен инвеститор, пожелал анонимност, е успешно е заявил цялото предлагано количество от почти 30 000 биткойна предложени на аукциона на 27-и юни, давайки по-висока цена от другите участници.

Според „Blockchain“, който е най-популярния доставчик на услугата „уеб-базиран биткойн портфейл“, цялото количество биткойни вече е постъпило по портфейла на победителя в аукциона, пише bnr.bg.

На аукциона бяха предложени общо около 29 656,51 биткойна в девет блока по 3000 биткойна и един блок от 2 656,513 биткойна. Упоменатите количества от виртуалната валута бяха иззети от небезизвестния сайт за търговия с нелегални в редица страни стоки „SilkRoad“. Общо 45 са били участниците, подали оферти в аукциона, желаещи да придобият част от виртуалните парични знаци, оценени на около 18 млн. долара.

Аукционът бе обявен за поредния успех на виртуалната валута и опроверга предположенията, че ще предизвика рязък спад в цената на биткойните. Междувременно, индексът CoinDesk USD Bitcoin Price Index, осредняващ цената на най-популярната дигитална валута на редица големи виртуални борси,записа ръст от цели 7%.

Днес биткойните се разменяха в диапазона от 622,35 долара до 654,38 долара за брой на родната борса BTC-e и към 10:38 ч. в София цената на един биткойн бе 636 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *