Утре ще се решава кога и какви да бъдат протестите на полицаите

© Снимка: БГНЕС

Утре ще се решава кога и какви да бъдат протестите на полицаите и колко ще продължат, заяви пред „Хоризонт“ Иван Савов от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Спореднего казаното в откритото писмо на вътрешния министър Цветан Цветанов не говори добре за стремежа му да реши проблемите.
По думите на Иван Савов няма смисъл полицаите да се срещат повече с Цветанов, тъй като не биха могли да чуят нищо ново. Той посочи, че този път исканията на служителите на реда са насочени директно към премиера, президента и европейските партньори.

В голяма степен протестните действия на служителите в затворите вървят паралелно с тези на синдикалната федерация на служителите в МВР. Това каза за предаването на „Хоризонт“ „Преди всички“ председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров. Според него един от най-сериозните проблеми е недостигът на кадри в системата.
Диалогът със синдикатите не е прекъсвал, увери от своя страна директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието Петър Василев. Той изрази готовност за пряка среща със синдикатите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *