Участниците в конгреси харчат 5-6 пъти повече от обикновени туристи

Посетителите на дадена страна по линия на конгресния туризъм харчат пет до шест пъти повече пари, отколкото обикновените туристи. Това съобщи Пол Флакет, изпълнителене директор на IMЕX (International Meetings Exhibition) по време на презентация в НДК. По думите му София няма да стане конгресна дестинация като Лондон и Париж, но може да бъде много добра във втория или третия ешелон на бранша.
Пол Флакет препоръчва изработването на уникален продукт, който хората да свързвът с конкретната дестинация. Освен това трябва да се работи с браншове на местно ниво като например таксиметровите шофьори. Според Флакет повечето чужденци използват такси, за да се придвижват в столицата. Флакет казва, че ако питат шофьорите какво се случва в града им, никога не трябва да отговарят нищо, защото никой организатор няма да проведе форум в град, в който нищо не се случва. Освен това, за да се привлече голям форум, може да се проведт множество прояви, специално за да се заинтиргуват организаторите на този форум.
Според Флакет всички събития трябва да се използват, за да се представи София като дестинация. Той даде пример със спортно мероприятие, чийто спонсори, ако останат доволни от провеждането на проявата, ще се върнат по-късно, за да организират свой конгрес. Флакет препоръча и инвестиции в екология. 78 процента от отпадъците на IMEX се рециклират, а останалите отиват на сметище и след изгарянето им осигуряват електроенергия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *