Фалира „Вини” АД – създал ракията „Сливенска перла”

Фалира „Вини” АД – големият алкохолен производител, дал на света популярната гроздова ракия „Сливенска перла” и наследил създадената през 1920 г. винарска кооперация „Шевка”.

Това съобщи „Клуб Зет“.На 1 август 2016 г. Врачанският окръжен съд е открил производство по несъстоятелност на дружеството, назначил е временен синдик и е допуснал налагане на запор и възбрани върху имуществото на „Вини”. Това става ясно от документи в търговския регистър.Основните активи на винпрома – производствена база с бутилиращи линии, изби и лозови масиви – се намират в Сливен и областта. Процедурата по фалит се води във Враца, защото от март т. г. там се намира седалището на дружеството.

До началото на тази година „Вини” беше собственост на кипърската „Грийнлейн кансалтънс лимитед”, която се представляваше у нас от адвокат Тодор Батков. Седалището и адресът на управление на „Вини” дълги години бяха на ул. „Алабин” 48 в София, където се намира кантората на Батков. В статия от 2007 г. списание „Мениджър” описва Батков като „собственик на най-големия винзавод в България – „Вини Сливен”.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *