Фандъкова мълчи ще бъде ли сменен общинар №1 на София

На въпрос ще бъде ли сменен Иванов, Фандъкова избегна отговора с думите, че е кмет и има задачата с реформа да бъде направено обслужването на гражданите по-добро и да се съкратят административните разходи, за да не се съкращават пари от образование, чистота и ремонти на пътища, съобщи БТА.
„Аз лично нямам никакво напрежение, работя спокойно, както и целият общински съвет“, каза още тя, запитана дали има напрежение между нея и председателя на СОС. „Не съм адвокат на г-н Иванов, може да му задавате на него въпросите, аз си върша работата. Какво се случва в СОС това е нещо, което всеки общински съветник има правото да коментира, да направи, да вземе решение“, добави Фандъкова, цитирана от БГНЕС.
В някои медии се появи информация, че е възможно Андрей Иванов да бъде сменен. Според в. „Преса“ лично премиерът избухнал, след като разбрал, че той е „пробутал“ имот за 2 милиона лева на бизнесмен, който не подозирал и не му било изяснено, че недвижимостта е с тежести.
„Труд“ пък пише за поръчка за 18 милиона, към която се стремял общинарят. Това е ключовият проект за електронното правителство по Оперативна програма Административен капацитет. Офертите по проекта се очаква да бъдат отворени другата седмица, но поръчката е разделена на малки части, за да бъдат отказани от участие големите международни IT компании, които имали опит в областта на електронното правителство. Очаквало се фирми, близки до Андрей Иванов, да спечелят поръчката. Тя щяла да бъде поделена с други компании от бранша, „на които не може да се откаже“. Проектът представлявал не толкова финансов, колкото стратегически интерес, защото компанията, която го реализира ще има достъп до цялата информация на регионално и държавно ниво.
Самият Иванов още не е коментирал.
През май данъчните проверяваха имотното му състояние и очаквано обявиеа, че не са  открили/!!!І несъответствия между декларираните от него средства и приходите му. Проверката бе направена, след като от РЗС изнесоха данни, че той притежава 60 имота. Хората на Яне Янев го обвиниха и че е получил 400 000 лв. чрез фалшиви записи на заповед, както и че е свързан с известния наркобос Христофорос Аманатидис – Таки. Според РЗС, Иванов е организирал престъпна схема за рекет и изнудване. Въпреки скандала бившият полицай и доверен човек на Борисов Андрей Иванов бе преизбран с гласовете основно на ГЕРБ на СОС след изборите за местна власт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *