Фатален ”алкохолен дуел” вкара барман в затвора

Собственик на бар в Берлин бе осъден на три години и пет месеца затвор за завършил със смърт „алкохолен дуел“ с тийнейджър, предадоха световните агенции, на които се позова БТА.
На фаталния 27 февруари 2007 г. 28-годишният Айтак Г. предизвикал 16-годишния младежда се надпиват. Тийнейджърът, който според майка му употребявал често алкохол, изпил най-малко 45 чаши с текила от по 20 грама, а хитрият собственик на бара си сипвал тайно почти само вода. Накрая младежът изпаднал в кома с концентрация на 4,4 грама алкохол в кръвта. 16-годишният Лукас починал в болница след близо един месец без изобщо да дойде в съзнание.
Прокурорът по делото бе поискал присъда от четири години затвор.
Двама млади помощници на собственика на бара, които сипвали текилата на тийнейджъра и брояли изпитите чаши, бяха осъдени по-рано да преминат 10-месечен курс по социално обучение. Трети барман бе оправдан.
Според германските власти броят на младежите, които прекаляват с пиенето, се увеличава постоянно. Над 23 хиляди са били настанени в болница от 2007 г. поради натравяне с алкохол. Германското законодателство разрешава купуване на бира и вино при навършване на 16 години, а на напитки с високо съдържание на алкохол – от 18-годишна възраст.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *