Фатална грешка на пирати, атакуваха боен кораб

Френски военен кораб е заловил 11 въоръжени пирати край бреговете на Сомалия, съобщи днес министерството на отбраната в Париж, предадоха осведомителните агенции.
По думите на говорителя на ведомството Кристоф Паразук пиратите плавали с два атакуващи плавателни съда и кораб майка, натоварен с провизии, автомати калашников и гранатомети, предаде БТА. Те сбъркали патрулиращата фрегата с търговски кораб и започнали да я преследват. Движейки се срещу слънцето, за да не бъде разпозната, френската фрегата оставила пиратите да се приближат достатъчно, след това предприела бърза атака с лодки и хеликоптер, завършила със задържането на пиратите. След задържането им на около 900 км от бреговете на Сомалия е било установено, че всичките са сомалийци.
Радио „Франс енфо“, пред което е направил изявлението си Паразук, твърди, че инцидентът е станал сутринта. По думите му това е третата през последните седмици успешна акция на френски бойни моряци по залавянето на пирати. Според „Франс енфо“ в тези акции са задържани общо 24-ма пирати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *