„Фейсбук“ стартира приложението си за пазарно проучване Viewpoints

„Фейсбук“ (Facebook Inc.) обяви, че стартира приложение за проучване на пазара, наречено Viewpoints. Новото приложение ще предложи на хората да провеждат проучвания, да изпълняват задачи и да участват в проучвания за продукти като Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, като ще има бъде заплащано през PayPal въз основа на техните действия.“Фейсбук“ стартира приложението си за пазарно проучване Viewpoints.

Резултат с изображение за Фейсбук

„След като настроите акаунта си във Facebook Viewpoints, ще бъдете поканени да се присъедините към различни програми. Преди всяка програма ще ви обясним каква информация ще бъде събирана, как ще бъде използвана и колко точки ще получите при завършване на съответната програма“, отбеляза водещата социална интернет медия. „Ще ви уведомим колко точки са ви необходими, за да получите съответното заплащане. Всеки път, когато достигнете тази сума, ще получавате плащане, изпратено директно към вашия акаунт в PayPal“, добави „Фейсбук“.“Фейсбук“ стартира приложението си за пазарно проучване Viewpoints.

Компанията също така заяви, че потребителите ще бъдат помолени да предоставят лична информация, но ги увери, че тяхната поверителност ще бъде запазена. „Преди да започнете каквато и да е програма, ще ви уведомим как ще се използва информацията, която предоставяте чрез тази програма. Няма да продаваме вашата информация от това приложение на трети страни. Също така няма да споделяме публично вашата активност във Viewpoints във „Фейсбук“ или в други акаунти, които сте свързали, без да имаме вашето разрешение“, подчерта Facebook, информира bnr.bg.

Потребителите на социалната мрежа се групират по географско положение, месторабота, учебни заведения, интереси и други. Всеки потребител избира каква информация да въведе за себе си, както и какви групи или личности могат да имат достъп до нея. Комуникацията между потребителите в мрежата се осъществява по много начини, включително изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видеооткъси („клипове“), създаване и участие в групи по интереси, сравнение на резултатите от тестове, участие в различни игри.

През 2012 г. Facebook има 1 млрд. потребители, спрямо 800 млн. през 2011 г., и 600 млн. през 2010 г. [3][4] Социалната мрежа е оценена на около 100 милиарда долара.

През януари 2013 г. Facebook има почти 700 млн. активни потребители (такива, които ползват Facebook поне веднъж месечно). Те представляват 51% от потребителите на интернет в света. Тя е най-използваната социална мрежа. [5]

Към март 2013 г. съществуват и „Facebook приложения“ за почти всеки нов смартфон, като по този начин хората имат възможност да поддържат връзка със социалната мрежа по всяко време и място.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *