ФеърПлей Пропъртис ще инвестира в нова офис сграда

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ свиква извънредно общо събрание на акционерите с искане за овластяването му за покупка и строителство на офис сграда в София, става ясно от съобщение на дружеството, разпространено чрез БФБ – София.

Става дума за покупка на недвижим имот в район „Лозенец“ и изграждане на административна сграда. Тя ще разполага със заведение за хранене, подземен гараж на две нива и помещение за трафопост. Сградата ще има 2 подземни и 7 надземни нива, със застроена площ от 1 093 кв. м, с разгъната застроена площ (РЗП) на и над терена от 7 800 кв. м и обща площ (РЗП и подземни нива) от 12 560 кв. м

Очакваната стойност за придобиване на проекта е 17,5 млн. лв., а очакваният срок за въвеждане в експлоатация е май 2018 г.

От дружеството посочват още, че очакваният годишен оперативен доход от сградата е 2 млн. лв.

„Придобиването на инвестиционен имот, генериращ дългосрочни приходи, ще подобри качеството на портфейла на „ФеърПлей Пропъртис“ и ще окаже положително въздействие върху печалбата на дружеството“, коментира изпълнителният директор доц. д-р Маню Моравенов.

„Икономическата изгода за дружеството ще се изрази в директно увеличение на печалбата за разпределение като дивидент на дружеството с размера на чистия доход от сградата, обяви той.

Очакванията на ръководството на дружеството са, че първата година на отразяване на тази печалба ще бъде 2018 г., като нейният пълен ефект ще се наблюдава през 2019 г, пише investor.bg. По прогнозни данни оперативната печалба на дружеството от придобиването на проекта ефективно ще се увеличи средно с около 2 млн. лв. на годишна база за периода на
задържане на инвестицията. Дружеството планира да задържи проекта като инвестиционен имот дългосрочно“, заяви още Моравенов.

Основен акционер е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 30,4% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (11 пенсионни, 15 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 294 физически лица и юридически лица, и дребни инвеститори.

Акциите на ФеърПлей Пропъртис поскъпват с 10,98% от началото на годината, като ръстът през последните 12 месеца е 5,07%. Пазарната капитализация е 28,14 млн. лв.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *