Финансовите специалисти очакват разширяване на икономиката в САЩ

Финансовите специалисти в САЩ са оптимисти за развитието на икономиката на страната. Главните опасения са относно нивото на потребителското търсене и нестабилният кредитен пазар, предава Reuters.
В сравнение с предходното тримесечие 28.5% от запитаните са по-оптимистично настроени т.е. с повече от 7% спрямо юни тази година, се съобщава в проучване, проведено с участието на 1300 финансисти, от които 524 от САЩ.
Делът на специалистите смятащи, че икономиката на САЩ ще продължи надолу, спадна до 41.5% от над 50% в предходното проучване. Около половината от запитаните смятат, че икономиката на Съединените щати ще започне да се съвзема към средата на 2009 година.
Все още много финансови директори намаляват основните фирмени разходи и съкращават служители, като 43% от запитаните смятат, че кредитната криза се отразява неблагоприятно на бизнеса им. Фирмените разходи се очаква да нарастнат с 0.6% през следващата година. Интервюираните се опасяват от слабото потребителско търсене поради кризата в кредитния сектор и високите цени на горивата.
econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *