Фирма си иска парите по ФАР с билбордове пред МС

Родна фирма стигна дотам да си търси парите от Министерски съвет с билбордове на жълтите павета.
С три билборда, адресирани до зам.-министрите на финансите Кирил Ананиев и Димитър Ивановски, които отговарят за програмите ФАР, ИСПА и САПАРД, и до вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева фирма „Авто Инженеринг“ ООД пита защо чака 1 година да си получи средствата за закупените катери за търсене и спасяване, одобрени за финансиране по програма ФАР.
На този екстравагантен метод за комуникация с държавните структури бизнесмените се спрели, след като не успели да получат никаква информация от Министерство на финансите защо не се изплащат парите. През това време катерите стоят неизползвани, което налага в случаи като този с руския кораб „Толстой“ да се разчита на техника, непригодна за съответните метеорологични условия. Затова на билбордовете се пита още „на чия съвест лежат загиналите моряци“ от „Толстой“.
От „Авто инженеринг“ обясниха, че фирмата доставчик на катерите е започнала съдебна процедура срещу тях за неизплащане на доставените катери. Те от своя страна също ще съдят Министерството на финансите.

Източник:Dnes.dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *