Фирма търси кредитите на КТБ

„До края на месеца ще бъде наета международна компания, която да тръгне по следите на необезпечените кредити на КТБ”, съобщи за Нова тв Радослав Миленков – председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете. Парите, които ТВ7 дължи са под 5 млн. лв., каза още той. „Имаше спекулации какъв е реалният размер на задълженията. Истинският размер на дълга на ТВ7 към КТБ е 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката – не цялата техника на телевизията, не другите права на телевизията”.
През миналата седмица ТВ7 бе посетена от съдия-изпълнител, като причината бе, че ТВ7 дължи пари на КТБ. Синдиците на банката са се обърнали към съдия-изпълнител, който да изнесе заложеното в КТБ. След скандал се стигна до 7-дневна отсрочка. „Този срок бе даден по изключение. Отново се подновява законовата процедура. Мога да ви уверя, че всяка една банка прилага такава процедура по отношение на длъжници, които не са редовни”, поясни Радослав Миленков.
По думите му стратегиите за търсене на дължимите пари са различни за всеки един дълг. „Собственикът на ТВ7 – „Краун медиа” е получил съществено финансиране от една от медиите около КТБ – TCIMЕ в размер на около 200 млн. лв. собственикът на „Краун медиа” е една офшорка в Кипър. От БНБ огласиха, че TCIMЕ е получил като заем държавни ценни книжа, които то се е разпоредило и сега дължи на банката 160 млн. лв. Ние търсиме всяка едан сума, но стратегиите са различни”, добави Радослав Миленков.
Относно дълговете към КТБ, Миленков заяви, че синдиците на банката са се фокусирала към компании, които „имат някакво финансово обезпечение”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *