„ФНИ България“ е дал под наем над 70% от офис център „Камбаните“

Новата офис сграда на дружеството със специална инвестиционна цел „Фонд за недвижими имоти България“ вече е отдадена 72%.

 

В понеделник то е подписало договор за наем на заведение за хранене в офис център „Камбаните“ с „Виктория ЖИ 2011“. Договорът е за срок три години, а общата отдадена площ е около 425 кв.м. Основен наемател с 6216 кв.м в сградата е „Адеко България“, които през юли са се споразумели наемане на площите за пет години. Сред наемателите е и „Коника – Минолта“ с площ около 580 кв.м. Офис център „Камбаните“, намиращ се в едноименната местност в столицата, получи разрешение за строеж в началото на 2015 г. В края на април тази година с първата копка беше даден официалният старт на проекта. Общата разгъната застроена площ на сградата е 13.5 хил. кв.м, от които отдаваемите офис площи са 10.1 хил. кв.м. Според първоначално изготвеният бюджет стойността на строителните работи възлиза на около 15 млн. лв.

Проектът „Камбаните“

Започнатата през миналата година сграда „Камбаните“ на „Фонд за недвижими имоти България“ е един от най-новите проекти в зоната и според сайта на инвеститора ще влезе в експлоатация до края на годината. Дружеството е собственик на парцел с площ 10.7 хил. кв.м, разположен в района на вилна зона Малинова долина – Бункера. След регулирането на имота през 2014 г. ФНИ започва проект за изграждане на многофункционална сграда от най-висок клас, покриващ критериите за зелено строителство. Компанията преди време изгради в съседство сградата, в която сега се помещава централата на HP. „В този смисъл сградата „Камбаните“ е продължение на експанзията ни в региона“, обясни управителят на фонда Тодор Брешков, информира capital.bg.

Дружеството има още терени под околовръстния път, на които в бъдеще ще реализира проекти, но засега няма конкретни планове. Според Брешков районът е един от най-добрите за развитие на офис проекти. Заради по-ниските цени на земята в района на „Камбаните“ и вилна зона Малинова долина към момента повечето големи проекти в развитие в столицата са съсредоточени в този район. Именно там в сряда предстои първа копка на един от най-големите многофункционални комплекси – Garitage Park на „Гаритидж инвестмънт мениджмънт“, в който ще бъдат вложени 150 млн. евро. Акциите на „ФНИ България“ се търгуват на фондовата борса в София, като пазарната му капитализация е малко над 40 млн. лв. и се е повишила с 28% от началото на годината.

 

 

 

 

 

 

capital.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *