Фондове на Deutsche Bank и Goldman Sachs придобиват дялове в Престиж 96 АД

Фондове на Deutsche Bank и Goldman Sachs се сдобиват с дялово участие в Престиж 96 АД, съобщават от производителя на хранителни стоки, но без да се посочват размерите.

Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management придобиват собственост в една от най-големите компании в хранително-вкусовата промишленост в България и лидер на пазара на бисквити, вафли и мини-кейкове. По този начин те се присъединяват към друг водещ международен инвестиционен фонд – TRG Management LP, като част от мажоритарния собственик на Престиж 96 АД.

Сделката е в резултат на окончателно финализираното споразумение с National Bank of Greece (NBG) за продажба на 100% от собствеността на банката във фондове, управлявани от NBGI Private Equity Limited. Те ще преминат в собственост на фондове, управлявани от Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management.

Приключването на сделката се очаква в рамките на първото полугодие на 2016 г.

Производителят на хранителни стоки Престиж 96 АД е основан през 1996 г. във Велико Търново и е лидер на българския пазар на бисквити, вафли и мини-кейкове.

Одитираният отчет за 2013 г., който е и последният публикуван в Търговския регистър, показва приходи от продажба на готова продукция в размер на 65,4 млн. лв. при 76,7 млн. лв. година по-рано. През 2013 г. нетната печалба на Престиж 96 е била 1,1 млн. лв. при 10,5 млн. лв. за 2012 г.

През 2013 г. компанията откри изцяло нова производствена база, разположена на площ от 28 400 кв. м, с модерни и високо технологични производствени линии. Компанията предлага на пазара редица сладки изделия и шоколадови десерти, измежду които вафлите „Троя”, „Ная”, „Хипер“, бисквитите „Траяна”, „Мираж”, „Роден край”, сладките „Насладки“ и други.

Deutsche Bank Private Equity е частният инвестиционен фонд от фондовото подразделение на германската банка Deutsche Bank и управлява клиентски активи за над 11 млрд. долара.

Групата Alternative Investments & Selection Manager (AIMS) е част от Goldman Sachs Asset Management и осигурява на инвеститорите инвестиции и консултантски решения в области като частния капитал, инфраструктурата, недвижимите имоти, хедж фондовете, частното кредитиране и фиксираната доходност. Обемът на портфейла се оценява на над 180 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *