„Форбс“: Все още е криза – купувайте!

Сп. „Форбс“ съветва да се възползваме от кризата и да си купим вещи, чиито цени неизбежно ще нараснат с оздравяването на икономиката.

Сега може би е най-доброто време за това поколение да се сдобие с дом, твърди сп. „Форбс“, поставило на първо място в списъка на десетте приоритета придобиването на недвижима собственост.
През четвъртото тримесечие на 2008 г. цената на недвижима собственост в САЩ е спаднала с 25% до стойността от края на 2006 г. и експертите се съмняват, че ще има още по-голямо поевтиняване.
Рецесията е подходящо време за купуването на автомобил. В сравнение с октомври 2008 г. търсенето на автомобили в САЩ е намаляло с 33%, правейки продавачи и производители доста отстъпчиви.
Добро вложение на средства са и диамантите. Луксозните предмети са първите, от купуването на които са се отказали американците.
Спиралата на цената именно на тази категория материални ценности ще се устреми нагоре в бъдеще. Колкото е по-голям камъкът, толкова е по-голяма отстъпката, като понякога надхвърля и 25%.
Дрехите и аксесоарите на големите марки са друго приятно вложение на средства, ако имате такива.
Ако чантата за 10 000 долара ви се струва прекалено скъпа, специалистите съветват за същата сума да си организирате пътешествие. То никога няма да ви излезе толкова евтино, както сега.
Сред добрите вложения са скъпите играчки за децата или лаптопът.
Освен това финансовите аналитици на сп. „Форбс“ са на мнение, че вече е настъпило време за купуване на акции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *