Франция плаща по 100 000 евро годишно на наши лекари

Германия, Франция и Великобритания търсят спешно български лекари, медицински сестри и болногледачи, които са дефицитни и у нас. Испания и Холандия набират шофьори на камиони. Обявите са публикувани в сайта на Агенцията по заетосттаwww.az.government.bgв рубриката “Работа в Европа”.

Френска агенция за подбор на кадри търси кардиолози, анестезиолози, физиотерапевти, ендокринолози и педиатри. Кандидатите трябва да имат минимум 1 година опит по специалността. Най-високо е заплащането за кардиолози – между 70 000 и 100 000 евро на година. Кандидатите трябва да изпратят диплома, сертификат за специалност и CV на френски език наsandrine.vilcot@cooptalis.com.

Германска компания търси 20 медицински сестри за работа с постоянен договор на пълен работен ден в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Желаещите трябва да владеят немски език поне на основно ниво. Работодателят оказва съдействие за намиране на квартира и помощ при признаване на дипломите на кандидатите в Германия. Работа се започва от 1 август. Кандидатства се с документи на немски език на адресinfo@medicjobline.com.

Великобритания предлага няколкостотин места за български медицински сестри и болногледачи в домашни условия. Заплащането е между 1200 и 1500 паунда на месец. Това е под средното възнаграждение за Острова.

Родните шофьори на камиони имат добри шансове да намерят по-добро заплащане в Испания. Местна компания търси 20 професионалисти за курсове в Европа. Кандидатства се до 15 юни с шофьорска книжка категория C+E, дигитална карта за тахограф, квалификационна карта на водача, актуална снимка. Документите трябва да са на английски или испански. Брутното заплащане е между 1750 и 2750 евро на месец.
Холандска компания също търси опитни тираджии за курсове в Германия, Белгия, Люксембург, Франция, Холандия, Швейцария и Италия.

Чешка компания набира 50 души за месопреработвателно предприятие в близост до Прага. Работи се по 40 часа на седмица. Заплащането е около 14 000 крони на месец (около 500 евро), което е под средното за страната. Условията на труд са доста тежки. През цялата смяна се работи на крака при ниски температури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *