Французите получават 84% от нетната заплата

Около 7,8 милиона граждани на Франция се намират в режим на частична безработица, въведен от властите на фона на пандемията от коронавируса. Данните бяха представени днес от френската министърка на труда Мюриел Пенико в ефира на „Радио класик“, цитирано от БНР..

Франция с 0.3% ръст на БВП - Финансови новини

В края на май около 7,8 милиона французи са били в частична безработица, каза Пенико, цитирана от ТАСС. Тя посочи, че през последните три месеца властите са похарчили около 17 милиарда евро за изплащане на обезщетения.

35% от икономиката на Франция остава "затворена" заради ...

Пенико отбеляза, че възобновяването на икономическата активност, което вече е започнало в страната, ще спомогне за нарастване на заетостта сред населението. Тя се надява, че през юни ситуацията ще се нормализира напълно, информира economynews.bg.

Икономическите проблеми на Франция могат да разпалят и политическа ...

Френското законодателство предвижда на работниците да бъдат възстановени 84 процента от нетната заплата в случай на въвеждане на частична безработица. Преди това разходите се поделяха между държавата и предприемачите. Във връзка с пандемията властите, предвид изключително трудното финансово положение, в което се намират компаниите, поеха цялата сума на плащанията. На 12 март в телевизионно обръщение към нацията президентът Еманюел Макрон обяви въвеждането на специален механизъм за частична безработица, припомня ТАСС.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *