Френски синдикалисти обещават да взривят газови бутилки

Разгневени служители на производителя на автомобилни части „Ню Фабрис“ в западния френски град Шателро, обявен в съдебна ликвидация, заплашват да взривят своя завод, ако не получат обезщетения от автомобилостроителите PSA „Пежо-Ситроен“ и „Рено“, предаде Франс прес.
Всичките 366 служители от предприятието искат да им бъдат изплатени по 30 000 евро обезщетения на човек от бившите им основни клиенти.
„Газовите бутилки са в завода. Всичко е предвидено, за да гръмне“, ако няма споразумение до 31 юли, заяви представител на синдикатите.
„Няма да оставим Пе Ес А и „Рено“ да изчакат до август или септември, за да получат частите, които са на склад, и машините в завода“, добави той.
Ако ние не получим нищо, и те няма да получат абсолютно нищо, подчерта синдикалистът.
Стойността на произведените и складирани автомобилни части в завода се оценява на 2 млн. евро. В завода е инсталирана и съвсем нова машина на „Рено“, оценявана също на 2 милиона евро.
Съкращенията при доставчиците за автомобилостроенето във Франция се умножиха в последно време заради срива на продажбите на автомобили, отбелязва АФП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *