Хаосът по летищата в САЩ продължава да се разраства

Кошмарите по американските летища продължиха и вчера (10.04.08), след като интензивните проверки на Федералната авиационна агенция (FAA) задържаха хиляди самолети в хангарите за трети пореден ден, съобщава AFP.
American Airlines отмени 900 полета, като по този начин общият им брой от вторник (08.04.08) достигна 2400. Стотици самолети на United Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, Alaska Airlines и Midwest Airlines също бяха задържани.
Причината за това са проверките на електрониката на самолетите MD-80 и по-точно неправилното разположение на два снопа жици в спомагателната им хидравлична система. Тези жици трябва да бъдат разположени по точно определен начин съгласно директива на FAA.
Интензивните проверки бяха започнати като отговор на някои обвинения, че Southwest Airlines е съумяла да избегне редовни инспекции с помощта на някои високопоставени лица във FAA. Институцията направи одит на всички документи на американските авиокомпании, след като Southwest беше глобена с 10.2 млн. долара заради извършени над дузина полети, без самолетите й да се преминали инспекции на фюзелажа.
Двуседмичната проверка на авиолиниите показва, че 99% от изискванията на FAA са спазени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *