Харчим над средното за Европа за мобилни услуги

Към настоящия момент средномесечният разход на българските потребители както за фиксирани, така и за мобилни услуги, е все още над средния за Европа.
Това е мнението на  Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), в интервю за агенция Фокус.
Икономическата логика предполага, че с намаляване на цените на едро, това ще се отрази неминуемо и върху цени на дребно, които потребителите плащат за своите разговори, заяви той.
Нашите анализи показаха, че цените за терминиране представляват много голям процент в крайната потребителска цена за осъществяване на гласово повикване от фиксирана към мобилна мрежа – между 63% и 87%. Очаквам, че по-ниските цените на едро ще намалят крайните цени минимум с 25%-30%.
Още повече, постоянното повишаване на конкуренцията на пазара чрез мерките, които КРС налага, както и технологичните нововъведения, ще стимулират операторите да развиват ценовата си политика спрямо потребителите чрез разнообразяване на продуктовата гама и предлагането й на все по-достъпни цени, каза още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *