Хиляда лева наем за апартамент в София

Наемите за двустайни апартаменти в крайните квартали стигнаха 1000 лв. за месец, показа проверка на „Новинар”.

Сред най-скъпите оферти са тези за жилища в „Младост”. За 500 евро например може да наемете обзаведен имот от 100 квадрата, но само с 2 стаи. В стойността влиза и осигурено паркомясто.

На същата цена се предлагат и тристайни апартаменти в района, които, разбира се, са и с по-голяма квадратура. За 695 евро пък се отдава апартамент от 150 квадрата на две нива в „Люлин“. За сравнение в центъра може да намерите жилище със същата площ за 550 евро.

Въпреки солените наеми брокерите обясниха, че няма драстично повишение на цените в столицата.

Според експерти по-скъпите апартаменти са единици. Факт е обаче, че в момента е най-активният сезон на наемния пазар.

„Интересът към наемите расте през септември заради началото на учебната и академичната година”, коментира пред „Новинар” експертът Добромир Ганев.

Той изтъкна, че наистина „Младост” е сред най-предпочитаните квартали напоследък, тъй като районът е много комуникативен и много хора работят там. „Наемният пазар се движи и от студентите и заради това около университетите също има голямо търсене на имоти”, допълни експертът. По думите му най-малък е интересът към северозападните квартали в София.

Ганев допълни, че заради големия интерес на жилища под наем свободните имоти осезаемо намаляват. Въпреки това пазарът остава спокоен.

Според Ганев от началото на годината има голям ръст в покупките и на жилища, и на офиси. „Общо за първото шестмесечие продажбите са нараснали с 31 на сто”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *