Хиляди в Благоевградско поискаха оставката на Дянков

Над 6000 граждани в Благоевградска област са поискали оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, съобщи лидерът на БСП Йорданка Слатинска.

Подписка, инициирана от социалистите, за детрониране на Симеон Дянков, започна в края на миналата седмица и ще продължи до 15 март. Само за два дни в Благоевград са се подписали близо 2000 недоволни от политиката на вицепремиера.

Над 3000 са изразили негативното си становище в подписка, която върви в Гоцеделчевско, хиляди са подкрепили искането, инициирано от БСП, в Петричко-Санданския регион, коментира председателят на червените в Пиринско Йорданка Слатинска.

В късния следобед в понеделник окомплектованата подписка ще бъде депозирана в Националния съвет на БСП, след това ще бъде внесена в Народното събрание, каза Слатинска.

Социалистите в Благоевградско настояват да отпадне увеличението на здравноосигурителната вноска, което в условия на криза, според тях, изсмуква и редовите граждани, и фирмите.

Червените настояват още правителството на ГЕРБ да покаже всички договори за приватизация на електроразпределителните дружества на територията на страната. Те смятат, че дружествата неправомерно искат въвеждането на допълнителна такса мощност, която ще утежни още повече критичното финансово състояние на домакинствата и бизнеса.

След въвеждането на тази непосилна годишна такса само от електромерите в Благоевградска област, които са над 150 000, в частното електроразпределително дружество ЧЕЗ ще се влеят над 2 500 000 лева само за година, прогнозират благоевградските социалисти.

Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *