Хипермаркет само с български стоки

Министерството на икономиката ще подкрепи идеята на Сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ за откриване на един хипермаркет, в който стоките ще бъдат на българските производители.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, преди подписването на споразумението със Сдружението за обединяване на действия за защита на българското производство и осигуряване на условия за реализацията на произведените в страната стоки и услуги, предаде Агенция „Фокус”.

Това споразумение е важно, тъй като то ще даде подкрепа на българските производители.

Стойнев допълни, че за него на първо място е защита на националните интереси. Защитата на европейския интерес е важна, като трябва да защитаваме европейските ценности като страна-членка на ЕС, но за мен, на първо място, стои националният интерес, подчерта министърът.

По думите му, това споразумение ще даде по-голям достъп на българските производители до пазари, българските производители ще имат по-голяма подкрепа на износ на българска продукция в чужбина.

Драгомир Стойнев, каза още, че идеята за хипермаркета тепърва ще се обсъжда, като за сега няма конкретни данни за това, по какъв начин той ще функционира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *