Хотелиери в зимните курорти свалят цените на на нощувките

Хотелиери в зимните курорти свалят цените на на нощувките след сезон пик на Нова година. Намалението в Банско например е между 10 и 20%, а след първи февруари ще има още едно сваляне на цените, увериха от Съюза на туристическия бизнес в града под Тодорка, съобщава „Стандарт“.

А туристи не липсват, отчита се ръст на гостите в сравнение с миналата година. В курорта е пълно с хиляди нашенци, сърби, македонци, англичани, гърци. Приятната изненада е присъствието на много руснаци и украинци.

Двойната стая в момента в тризвездните хотели е средно 80 лева, в цената е включена и закуска. В четиризвездните същата услуга е над 100 лева. Много екстри се ползват безплатно от гостите.

Малките семейни хотели пък предлагат нощувка със закуска срещу 25-30 лева на човек. След 21 януари, когато е ваканцията за ученици и студенти в Турция, очакваме много турски туристи, увери председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин.

С края на празниците и хотелиерите в Пампорово се надпреварват да предлагат изгодни оферти и промоции за най-търсените от скиорите месеци януари и февруари. По традиция след върховия период по празниците хотелите свалят цените на нощувките от 20 до 30%.

Сред топофертите са ваканция за 400 лв. на човек за пет нощувки, а с добавена лифт карта са по 620 лв. за 5 дни. Според екстрите пакетите за 7-дневна ваканция с 6 нощувки и лифт карта варират от 744 лв. до 870 лв. според категорията на стаята в хотела.
Цените на лифта са 52 лв. За възрастен на ден изгодни са и полудневните карти, но хитови остават пакетите от определен брой нощувки с лифт карта, които излизат значително по-изгодно.

От 10 януари са в сила и промопакетите за гостите на Пампорово с ексклузивни оферти за 5, 6, 7 дни. До 22 януари желаещите могат да получат седмична ски ваканция за 400 лв. като в цената са включени нощувки и лифт карта в хотелите на „Пампорово“ АД.

Поредна зима сред най-търсените остават комбинирани ол инклузив пакети на цена от 109 лв. до 134 лв. с включени закуска, вечеря и лифт карта на легло в двойна стая. Срещу 117 лв. дневно за възрастен гостите на курорта могат да се възползват и от пакета флекси, който е валиден до 5 март тази година и дава възможност за комбиниране на броя нощувки и дните за ползване на лифт карта.

Въпреки липсата на много сняг Боровец не може да се оплаче от липса на туристи. Според Люба Кленова, маркетинг директор на „Бороспорт“, 2/3 от пистите в най-стария ни планински курорт работят и туристите са много доволни от предоставените им условия за зимни спортове. Единствено към момента не може да се кара по „Маркуджик“ 1 и 2, както, по писта „Ястребец“ 1 и „Червено знаме“, но това е заради липсата там на инсталация за технологичен сняг.

За заснежаването на тези трасета се разчита да падне естествен сняг. В курорта усилено се готвят за отбелязването този сезон на 120-ата годишнина от създаването му. Старт на тържествата ще дадат състезанията от европейската купа по ски алпийски дисциплини при жените на 12-13 февруари.
Преди това на 16 януари Боровец ще се включи в отбелязването на Световния ден на снега. Дневните лифт карти за деца до 12 г. тогава ще са по левче, а в снежния парк „Борокидс“ малчуганите ще получат безплатни уроци. През целия ден ще има много забавления за малки и големи.

Банско също кани малки и големи на снежен празник по случай Световния ден на снега следващата събота, 16 януари, който ще е на Бъндеришка поляна. Хлапетата ще имат възможност да се пързалят с надуваеми гуми, да скачат в надуваеми замъци. Навръх празника всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия от Банско до Бъндеришка поляна ще струва само 10 лева за всички възрастни, а не 28 лева, каквато е цената в другите дни.

Сред любимите глезотии за чуждите туристи е да ходят на минерален плаж. За целта се пътува до Добринище и Баня, където има куп минерални извори.

„Тази терапия е много полезна за тези наши гости, които имат някакви оплаквания. Защото минералната вода облекчава болките им. Така туристите съчетават ваканцията и отдиха с лечение“, разкриват хотелиери.
Конна езда, риболов и посещение на Мечия парк над Белица също са предпочитани атракции от нашенци и чужденци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *