Хотели в Италия искат обезщетение от метеоролози заради грешни прогнози

Много от клиентите, които са резервирали ваканциите си от рано, са анулирали престоя си, щом са чули лошите прогнози
Хотелиерите в луксозния италиански курорт Версилия ще искат обезщетение от метеоролозите заради грешните им прогнози, съобщи вестник „Кориере дела сера“, цитиран от ProntoSofia.
Още преди седмица те „предсказаха“ лошо и дъждовно време за Великденските празници, в резултат на което резервациите за тридневната ваканция на италианците на 11-13 април спаднаха. Вместо дъждовно обаче във Версилия времето се оказа топло, хубаво и безоблачно.
Онези туристи, които все пак се бяха престрашили да си резервират нощувки в курорта, се радваха на 24-градусови температури и успяха дори да съберат загар на плажовете.
Според хотелиерите много от клиентите, които са резервирали ваканциите си от рано, са анулирали престоя си, щом са чули лошите прогнози. В резултат на това туристическата индустрия на Версилия е пострадала сериозно.
Шефовете на хотели и на туристически агенции заявиха, че ще искат парично обезщетение от лошите предсказатели, за каквито смятат метеоролозите.
„През следващата седмица ще организираме среща на всички асоциации от сферата на туризма и ще преценим какво точно да предприемем. Не е възможно все да страдаме заради онзи, който предлага неуравновесени прогнози.
Тук слънцето блести, хората се къпят в морето, а метеоролозите продължават да говорят за бури“, оплака се кметът на курорта Форте дей Марми Умберто Бурати.
Само заради международната финансова криза туризмът в региона спадна с 20%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *