Христина Христова: При вота аритметически ГЕРБ се е спасил, но морално уязвен

София /КРОСС/ ГЕРБ няма да имат задълго спокойствие. Това прогнозира в предаването на БНР „Неделя 150″ председателят на НДСВ Христина Христова. По думите й при вота на доверие аритметически ГЕРБ се е спасил, но морално управляващите са уязвени. Това че Синята коалиция се разграничи от правителството означава, че ГЕРБ остава само с „Атака“, а това не се приема добре в Европа. ГЕРБ излизат от десноцентристката посока, смята Христова.
Не се получиха отговори на тежките въпроси – дали хора от правителството покровителстват фирми, контрабанда, посочи Христова. Тя припомни, че предизборната битка на ГЕРБ е била основно построена върху борбата с корупцията.
Вотът на доверие даде летящ старт на избирателната кампания тази година, смята председателят на НДСВ.
Няма да мине без ремонт на кабинета, заяви още Христова и припомни как при управлението на тройната коалиция НДСВ е гласувал
На въпрос за евентуалната кандидатура на Симеон Сакскобургготски на президентските избори тази година, Христова посочи, че не са имали разговори с него в тази посока. Тя подчерта обаче, че европейските кръгове се отнасят много положително към Симеон Сакскобургготски.
Стоят два огромни проблема пред нас – Шенген и влизането в Еврозоната, които се нуждаят от авторитетен политически водач, посочи Христова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *