Хърсев: Ние сме страната на бедните и гладните милионери

Това, което се случва в момента в България от гледна точка на финансовата криза не може да се сравнява с тежката криза през 1996-97 година, каза финансистът Емил Хърсев по време на дискусия с Чавдар Николов. Той посочи, че това било, ако сравняваме земетресението в София преди малко повече от седмица със сериозното земетресение през 1977 г. във Вранча, Румъния.
Според Хърсев изобщо не може да се говори за рецесия в страната. Ние можем да работим в криза и сме оцелявали в криза, посочи той. Хърсев даде за пример тежките години от началото на прехода, последвали от кризата 1996-97 г. 1998-1999г.
„Ние сме страната на бедните и гладните милионери“, които живеят в апартаменти от 180 кв м е получават социални помощи, посочи финансистът. Като негово опонент в студиото беше икономистът Чавдар Николов, който каза, че правителството много е закъсняло с мерките за овладяване на финансовата криза, която все пак засяга и България.
Той поддържа тезата, че не бива да се харчат пари за коледни заплати за държавните служители, каквото е и становището на водещи икономисти от БАН, посочи Николов.
Той съветва хората, които все пак получат бонуси за празниците, както и пенсионерите да не бързат да харчат.
Източник: БГНЕС/БНТ/profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *